R4sse.com - Opel Commodore 69

Opel Commodore 69

Commodore traileri haku piha Commodore traileri haku piha

Projekti haettiin 2010 kesällä. Kyseesä oli rullaava kori, jossa kaikki osat purettu. Commo oli ollut viimeksi ajossa 90-luvulla. Purettuna se oli seisonut ainakin 2000-luvun alusta asti. Näky tässä kohtaa aika järkyttävä.

Commodore romua sisätila siivous

Kaikki mahdollinen romu oli lastattu auton sisälle ja tämän lisäksi vesi ja puiden lehdet oli päässyt auton sisätiloihin. Pelkkään siivoukseen ja järjestelyyn meni yhden illan verran.

Commodore romut siivottu Commodore lattia maalattu rostex Commodore takaluukku maalattu rostex

Pohja olikin ihmeen hyvässä kunnossa siivouksen jälkeen. Auton sisätilan pohjaan oli upotettu varmaan 5 litraa jotain ruosteensuoja-ainetta, joka selittää hyvän säilymisen.

Pohjan kaikki mahdolliset ongelmapaikat vedettiin kuitenkin pellille, ruosteenpoistoaineet pelleille, ruosteensyöjä aine ja 24 kuivuminen, sinkkimaali, ja lopuksi vielä kunnon kakku rostexia päälle. Ei pitäisi ihan heti lähteä mätimään.

Kaikki koteloinnit esim ovien sisäosat, takaluukun sivukoteloinnit jne harjattiin ja imuroitiin niin hyvin kuin mahdollista. Päälle sinkki tai ruosteenestomaalia, rostexia ja kotelointeihin vielä kotelomassat. Renkaiden kaariin, jalkatiloihin, tulipeltiin ja muihin kohtiin laitettiin vielä bituumipohjainen ääntä eristävä massa.

Commodore konehuone sammaleessa Commodore konehuone maalattu

Konehuone oli päässyt hieman sammaloitumaan, mutta ei mitään pahempia ruostekohtia.

Sama käsittely konehuoneelle, kuin lattioille, eli pellille, ruosteenpoistaja, ruosteensyöjä, sinkkimaali ja päälle rostexia.

Commodore r25 vaihdelaatikko mittaus ja leikkaus Commodore r25 vaihdelaatikko sovitus paikalleen

Laatikolle tehtiin hieman ylisuuri reikä, jotta on myöhemmin mahdollisuus siirtää konetta tarvittaessa hieman taaksepäin. Vaihteistolla näyttäisi olevan hyvin tilaa liikkua suuntaan jos toiseen.

 

Projekti on edelleen keskeneräinen....